Naleśniki budyniowe z jabłkami, miodem, cynamonem i orzechami

5 (157 ocen)

  • 30 min

Naleśniki budyniowe z jabłkami, miodem, cynamonem i orzechami

  • 30 min

Składniki:

  • 2 budynie waniliowe (2x40g)
    400 ml mleka
    ok. 130 g mąki pszennej
    3 jajka
    1,5 łyżki cukru trzcinowego
    olej do smażenia
    8 jabłek
    cynamon
    miód (jakieś 3 łyżki)
    orzechy włoskie (2 garście)
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki budyniowe z jabłkami, miodem, cynamonem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksuję za pomocą miksera z cukrem, następnie dodaję mleko, zmniejszam obroty, dodaję budynie i mąkę. Wszystko miksujemy (ciasto może być ciut rzadsze od tradycyjnego naleśnikowego). Na odrobince oleju smażę naleśniki.

    Jabłka obieram, kroję w kostkę, wrzucam do garnka i duszę. Jak już będą miękkie, dodaję cynamon, orzechy, jeszcze zostawiam na gazie kilka minut, dodaje miód, mieszam. Farszem przekładam naleśniki :-))).
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować