Naleśniki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Świetny pomysł na słodki podwieczorek, moja córeczka je uwielbia.

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka,
    1/2 szklanki wody gazowanej ,
    1 jajko
    1 budyń waniliowy
    6 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    łyżeczka cukru waniliowego
    3 łyżki oleju,
    konfitura wiśniowa z kawałkami wiśni,
    cukier puder do posypania

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko mieszamy z wodą, wbijamy jajko, dodajemy oba cukry, przesianą mąkę wraz z budyniem. Wlewamy olej i dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki. Smarujemy konfiturą wiśniową i składamy w kopertę. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy wiśniami.

Komentarze

Podobne przepisy