Naleśniki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pomysł na proste, a zarazem efektowne śniadanie na słodko.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    80 g budyniu waniliowego w proszku
    1 jajko
    250 ml mieszanki wody i mleka
    2 łyżeczki miodu lub cukru
    1 łyżeczka oleju rzepakowego

    300 g gęstego jogurtu naturalnego
    2 garście borówek
    2 łyżeczki cukru lub miodu
    krem orzechowy
    owoce w czekoladzie
    listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń, mleko, wodę, jajko, miód i olej rzepakowy dokładnie mieszamy. Nabieramy po jednej łyżce wazowej ciasta i smażymy z obu stron na natłuszczonej, rozgrzanej patelni do naleśników.
    Borówki miksujemy z cukrem i jogurtem.
  • 2. Naleśniki podajemy z jogurtem, kremem i przekrojonymi owocami w czekoladzie. Dekorujemy miętą. Smacznego!

Porady

Ciasto będzie dosyć rzadkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować