Zainspirowana pewnym przepisem z kuchni tajskiej pewnego dnia postanowiłam przygotować placki bananowe na mleku kokosowym, a że jestem wielką fanką mleka kokosowego... to musiałam je zrobić! Polecam :)
Naleśniki bananowe na mleku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany z jajkiem zmiksować w blenderze, dodać do mąki wymieszanej ze szczyptą soli. Kolejno wlać mleko kokosowe i dokładnie wymieszać, aby uzyskać jednolite, gładkie ciasto. Ciasto włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Po upływie tego czasu jeszcze raz zmiksować składniki. Na patelni rozgrzać olej, wlewać ciasto jak na małe placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Rozkładać na papierowym ręczniku, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu. Podawać ciepłe, ułożone w stos, przełożone plasterkami banana i polane miodem lub syropem klonowym.
Komentarze