Naleśniki amarantusowo-kokosowe

4.5 (180 ocen)

Bardzo smaczne naleśniki w paski.moja córka Ania 8 lat uwielbia te naleśniki.

Składniki:

  • mleko kokosowe 1 szk
    mąka z amarantusa 0,5 szk
    mąka pszenna 1 szk
    jajka 2 szt
    kakao gorzkie 0,5 łyżeczki
    jogurt naturalny 200 ml
    czekolada mleczna 20 g
    banany 2 szt
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki amarantusowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki amarantusowo kokosowe 1. Mleko kokosowe, mąkę pszenną,mąkę z amarantusa i jajko zmiksować na jednolite ciasto. Odlać pół szklanki dodać kakao i dokładnie zmiksować.Na patelnię nalać łyżeczkę oleju i podgrzać.Zdjąć patelnię z ognia i za pomocą dekoratora cukierniczego zrobić cienkie paski z ciasta czekoladowego.Ponownie patelnie przełożyć na ogień i wlać tyle białego ciasta żeby zakryło czekoladowe paski.Smażyć naleśniki z obu stron.Naleśniki wystudzić.
  • Naleśniki amarantusowo kokosowe 2. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę dodać do jogurtu naturalnego i wymieszać. Każdy naleśniki posmarować jogurtem,nałożyć kilka kawałków pokrojonego banana i zwinąć.
  • Naleśniki amarantusowo kokosowe 3. Taki widok,bezcenny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować