Naleśniki a la Mexicana

0 (0 ocen)

Wspaniałe danie na kolację we dwoje. Ich smak rozpływa się w ustach i chce się wołać :Jeszcze!

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe :
    50 dag mąki
    3 jajka
    4 łyżki oleju
    2 szklanki mleka
    Nadzienie:
    1 kg zmielonej piersi kurczaka
    1/2 kg pieczarek
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki oleju
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    1/2 łyżeczki mielonego chili
    10 dag żółtego sera
    ketchup

Naleśniki a la mexicana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta miksujemy i odstawiamy na 15 minut.
    Na patelni smażymy cienkie naleśniki. Na łyżce oleju smażymy drobno pokrojoną cebulę i dodajemy pokrojone w piórka pieczarki.
    Osobno podsmażamy mięso na łyżce oleju.
    Łączymy mięso z pieczarkami i dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę,koncentrat i chili .Dusimy ok. 10 minut. Na każdy naleśnik nakładamy farsz i zwijamy. Posypujemy naleśniki startym żółtym serem i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera. Wyjmujemy i polewamy ketchupem.

Porady

Można podać z surówką.

Komentarze

Podobne przepisy