Naleśniki a'la meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, jajka, mleko, 2 łyżki oleju, proszek do pieczenia i sól mieszamy. Powoli wlewamy wodę ubijając ciasto trzepaczką lub mikserem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki.
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wsypujemy na patelnię. Dusimy 2-3 minuty. Następnie kroimy kiełbasę, boczek i wrzucamy do cebuli. Smażymy do zrumienienia. Potem dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy. Ja daję przeważnie dwie, trzy łyżki koncentratu, a ketchupu dowolną ilość. Wrzucamy kukurydzę i doprawiamy przyprawami.
3.Nakładamy farsz na naleśniki i rolujemy. Układamy na talerzu, posypujemy startym serem żółtym i podgrzewamy w kuchence mikrofalowej lub piekarniku (do roztopienia ser).
Komentarze