Naleśniki a`la gołąbki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś nowego na talerzu. Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk :

    - 12 naleśników

    - 1 cebula

    - 250 g mięsa mielonego

    - 1 czerwona papryka

    - 5-6 pieczarek

    - 1 szklanka poszatkowanej kapusty białej lub włoskiej

    - 1 torebka ugotowanego ryżu

    - sól, pieprz, czosnek

    - 1/2 szklanki rosołu (może być z kostki)

    Dodatkowo:

    - sos pomidorowy do polania

Naleśniki a`la gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1m2eigf 1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać mięso i rozdrobnić widelcem. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki oraz poszatkowaną kapustę, usmażyć. Następnie zmniejszyć ogień na minimum, podlać mięso i warzywa rosołkiem i podgrzewać, aż do wyparowania płynu. Całość przełożyć na durszlak, po czym wymieszać z ugotowanym ryżem, doprawić. Na każdy naleśnik nakładać farsz, po czym zwijać jak gołąbki, układać w naczyniu żaroodpornym i podgrzać w piekarniku.Podawać polane sosem pomidorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy