Naleśniki a’la bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. W głębokiej misce ubij jajka. Dodaj szczyptę soli i cukru. Ubijając jajka dodawaj porcjami trochę mleka i mąki, gdy powstanie jednolita masa na koniec dolej olej. Usmaż naleśniki na patelni.
2. Do małego garnuszka wlej śmietankę, dodaj cukier i zagotuj na małym ogniu (cały czas mieszaj aby cukier się rozpuścił). Wsyp wiórki kokosowe, dokładnie wymieszaj i dodaj na koniec mleko słodzone.
3. Polewa czekoladowa: Wymieszaj cukier, kakao, mleko lub śmietankę. Na małym ogniu zagotuj, cały czas mieszająć.
4. Posmaruj naleśnik czekoladową polewą, wyłóż nadzienie kokosowe i zawiń. Pokrój na 3 części (tak aby kawałek był w wysokości 4-5 cm). Wyłóż na talerz i udekoruj np. owocami.
Komentarze