Naleśniki a’la Bounty

4.5 (184 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Naleśniki z z kokosowym nadzieniem i czekoladową polewą. Słodko i smacznie!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    1,5 szklanki mąki
    3 jajka
    50 ml olej
    sól
    cukier

    nadzienie kokosowe:

    100 g wiórek kokosowych
    70 g śmietanki 30%
    2 łyżki cukru
    2 łyżki mleka słodzonego z puszki

    polewa czekoladowa:

    5 łyżek cukru
    2 łyżki kakao (ciemne)
    2,5 łyżki mleka lub śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki a’la bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W głębokiej misce ubij jajka. Dodaj szczyptę soli i cukru. Ubijając jajka dodawaj porcjami trochę mleka i mąki, gdy powstanie jednolita masa na koniec dolej olej. Usmaż naleśniki na patelni.
    2. Do małego garnuszka wlej śmietankę, dodaj cukier i zagotuj na małym ogniu (cały czas mieszaj aby cukier się rozpuścił). Wsyp wiórki kokosowe, dokładnie wymieszaj i dodaj na koniec mleko słodzone.
    3. Polewa czekoladowa: Wymieszaj cukier, kakao, mleko lub śmietankę. Na małym ogniu zagotuj, cały czas mieszająć.
    4. Posmaruj naleśnik czekoladową polewą, wyłóż nadzienie kokosowe i zawiń. Pokrój na 3 części (tak aby kawałek był w wysokości 4-5 cm). Wyłóż na talerz i udekoruj np. owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować