Naleśnik z warzywno-ryżowym farszem, grillowanym oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
* jak przewrócimy naleśnik na drugą stronę, to od razu na jego połowie wykładamy przygotowany farsz warzywno-ryżowy.
Naleśnik zginamy na pół.
Wykładamy plasterki grillowanego oscypka i chwilkę podsmażamy, uważając, by naleśnik za bardzo się nie podpiekł....
Wykładamy przygotowanego naleśnika na talerz, przecinamy na pół i polewamy ketchupem.
2.Gotujemy ryż - studzimy. Przygotowujemy farsz warzywno-ryżowy: paprykę i marchewkę kroimy w kostkę, dodajemy ryż, kukurydzę, groszek, natkę oraz ser feta i doprawiamy. Mieszamy. Na suchej patelni grillowej - grillujemy plasterki oscypka z dwóch stron.
3.Z podanych składników (mąka, jajko, woda, mleko, sol) sporządzamy ciasto naleśnikowe i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie smażymy* naleśniki na patelni do naleśników (bez tłuszczu). Ze podanych wyżej składników wychodzi około 12 naleśników - nam do naszego przepisu potrzeba tylko jeden naleśnik, więc możemy upiec wszystkie i wykorzystać je do innych celów lub przyrządzić mniejszą porcję ciasta tylko na jeden naleśnik..... Ja zawsze piekę naleśniki z całej porcji, bo moi synowi są chętnymi "zjadakami" naleśników np. z dżemem......nic sie nie marnuje....
Komentarze