Naleśnik z pieczonym burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE MIESZAMY ZE SOBĄ NA GŁADKĄ MASĘ I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 10 - 15 MINUT.
PIETRUSZKĘ I BURAKI OBIERAMY I KROIMY W PLASTERKI. UKŁADAMY NA PAPIERZE DO PIECZENIA, SKRAPIAMY OLIWĄ, DOPRAWIAMY SOLĄ MORSKĄ I PIEPRZEM MŁOTKOWANYM Z DODATKIEM KOLENDRY I WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA ( OKOŁO 180 STOPNI ) NA 15 - 20 MINUT.
2.JAK JUŻ BĘDZIEMY MIELI WYCIĄGAĆ BURACZKI I PIETRUSZKĘ ( TAK NA 5 MINUT PRZED ) WYCIĄGAMY CIASTO Z LODÓWKI I ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.
NA TALERZ UKŁADAMY NALEŚNIKI, BURACZKI I PIETRUSZKĘ DOPRAWIAMY PIEPRZEM I SOLĄ.
POSYPUJEMY KIEŁKAMI RZODKIEWKI, ŚWIEŻĄ KOLENDRĄ I SKRAPIAMY OCTEM BALSAMICZNYM.
JAKO SOS WYKORZYSTUJEMY ŚMIETANĘ, KTÓRA IDEALNIE PASUJE DO BURACZKÓW.
Porady
ZAPRASZAM DO POLUBIENIA !!!
http://pimpmypancakes.blogspot.com/
https://www.facebook.com/PimpMyPancakes
Komentarze