Naleśnik z Pieczonym Burakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Łamiemy Tradycję

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    CIASTO NA OKOŁO 10 NALEŚNIKÓW

    1 SZKLANKA MLEKA
    2 JAJKA
    1 ŁYŻKA PROSZKU DO PIECZENIA
    SZCZYPTA SODY
    SZCZYPTA SOLI
    1/3 SZKLANKI SOKU Z BURAKA CZERWONEGO
    1 SZKLANKA MĄKI PSZENNEJ
    ŁYŻKA OLIWY

    DODATKI:
    1 PIETRUSZKA ( KORZEŃ )
    1 - 2 BURAKI CZERWONE
    KIEŁKI RZODKIEWKI
    SÓL MORSKA
    OCET BALSAMICZNY "KAMIS"
    PIEPRZ MŁOTKOWANY Z KOLENDRĄ "KAMIS"
    ŚWIEŻA KOLENDRA LUB PIETRUSZKA
    ŚMIETANA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Naleśnik z pieczonym burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE MIESZAMY ZE SOBĄ NA GŁADKĄ MASĘ I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 10 - 15 MINUT.
    PIETRUSZKĘ I BURAKI OBIERAMY I KROIMY W PLASTERKI. UKŁADAMY NA PAPIERZE DO PIECZENIA, SKRAPIAMY OLIWĄ, DOPRAWIAMY SOLĄ MORSKĄ I PIEPRZEM MŁOTKOWANYM Z DODATKIEM KOLENDRY I WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA ( OKOŁO 180 STOPNI ) NA 15 - 20 MINUT.
  • 2. JAK JUŻ BĘDZIEMY MIELI WYCIĄGAĆ BURACZKI I PIETRUSZKĘ ( TAK NA 5 MINUT PRZED ) WYCIĄGAMY CIASTO Z LODÓWKI I ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.
    NA TALERZ UKŁADAMY NALEŚNIKI, BURACZKI I PIETRUSZKĘ DOPRAWIAMY PIEPRZEM I SOLĄ.
    POSYPUJEMY KIEŁKAMI RZODKIEWKI, ŚWIEŻĄ KOLENDRĄ I SKRAPIAMY OCTEM BALSAMICZNYM.
    JAKO SOS WYKORZYSTUJEMY ŚMIETANĘ, KTÓRA IDEALNIE PASUJE DO BURACZKÓW.

Porady

ZAPRASZAM DO POLUBIENIA !!! http://pimpmypancakes.blogspot.com/ https://www.facebook.com/PimpMyPancakes

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować