Naleśnik z parówką

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. Gotowanie sprawia mi przyjemność, tym większą, jeśli to,co ugotuję, smakuje innym. Naleśnik z parówką to proste i bardzo smaczne danie.

Składniki:

  • ● 6 cienkich parówek
    ● 6 plasterków sera żółtego (np. Hochland z szynką)
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
    Ciasto naleśnikowe:
    ● 2 szklanki mleka
    ● 1,5 szklanki mąki
    ● 2 jajka
    ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
    ● szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Naleśnik z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśnik z parówką 1. Z podanych składników sporządzamy
    ciasto i smażymy
    cienkie naleśniki.
  • 2. Na desce układamy usmażony
    naleśnik, na jego brzegu plaster
    sera, na serze parówkę
    i całość zwijamy w rulon.
  • 3. Jajka roztrzepujemy widelcem
    na talerzu, maczamy
    w nich zwinięty naleśnik i obtaczamy
    w bułce tartej.
  • 4. Opanierowane naleśniki układamy
    na desce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki
    z obu stron na złoty kolor.
    Najlepiej smakują z ogórkiem
    kiszonym i keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować