Naleśnik pieczarkowy na śmietanie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Chcę podzielić się kolejnym przepisem na zdrowe śniadanie. Jeśli lubicie wszelkiego rodzaju naleśniki, to śmiało możecie korzystać z tego przepisu. Naleśnik wyszedł pyszny i smakował również na zimno. Jest to idealna propozycja dla wszystkich, którzy lubią pieczarki i ser żółty. Cała porcja zawiera 330kcal (B/T/W- 18.45/20.93/19.3). Polecam

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 80g śmietany 12%, 2 średnie pieczarki (u mnie 45g), 20g mąki pszennej pełnoziarnistej, 1 jajko, 20g żółtego sera (u mnie- morski 18g), zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czubryca zielona, kurkuma, sól, pieprz), 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśnik pieczarkowy na śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę. Jajko rozbełtać ze śmietaną i przyprawami., dodać pieczarki, wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Przelać ciasto na mocno rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię, wyrównać i smażyć na średnim ogniu pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę naleśnika wyłożyć ser starty na tarce na dużych oczkach i przykryć drugą połową. Smażyć przez kolejne 1,5 minuty, następnie delikatnie zsunąć na talerz. Podawać z ulubionymi warzywami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować