Najzdrowszy deser pod słońcem ;) Nie zawiera cukru tylko miód. Zrobiony jest z kaszy jaglanej ze szpinakiem różowy a wierzch to kefir z czerwoną porzeczką (można zamienić na inne owoce). Kolorowy, pyszny i zdrowy :)
25 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody
1/2 szklanki + 50 ml mleka
50 g liści świeżego szpinaku
1 łyżka miodu
Najzdrowszy dwukolorowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę przelać na sitku wrzącą wodą, przełożyć do wrzącej wody, gotować 10 minut. Wlać 1/2 szklanki mleka, gotować jeszcze ok. 8 minut.
Szpinak zmiksować blenderem z 50 ml mleka, dodać wraz z miodem do gorącej ugotowanej kaszy, dobrze wymieszać. Przełożyć do 4 niedużych słoiczków. Ostudzić.
2.Do miski wlać kefir, dodać miód i czerwoną porzeczkę, zmiksować blenderem. Wlać na wierzch ostudzonej kaszy.
Komentarze