Najsłodsze ciasto świata

4.17 (6 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto na kruchym spodzie z nutellą, kremem z mlekiem w proszku, krakersami i kajmakiem.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 23x28 cm:

    1 paczka sucharków
    2 mniejsze słoiki schocko duo lub innego kremu typu nutella czekoladowego (ja lubię te z białą warstwą)
    1 opakowanie mleka w proszku (najlepsze łaciate)
    1 kostka masła w temp. pokojowej
    1,5 szkl. cukru
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    1 szkl. mleka
    1 paczka krakersów słonych
    1 puszka kajmaku @smgostyn
    Kilka łyżek płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.17 (6 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kajmak

Najsłodsze ciasto świata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki zmielić i wymieszać z nutellą. Wylepić spód blaszki i schłodzić
  • 2. Mleko i cukry zagotować, dodać mleko w proszku i całość dokładnie wymieszałac. Wystudzić do temp. Pokojowej
  • 3. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i dodawać masę mleczną łyżka po łyżce. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na czekoladowy spód. Schłodzić w lodówce.
  • 4. Na masę mleczna wyłożyć krakersy, a na nie masę kajmakową. Posypać prażonymi migdałami lub kolorową posypka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować