Ciasto na kruchym spodzie z nutellą, kremem z mlekiem w proszku, krakersami i kajmakiem.
60 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na blaszkę 23x28 cm:
1 paczka sucharków
2 mniejsze słoiki schocko duo lub innego kremu typu nutella czekoladowego (ja lubię te z białą warstwą)
1 opakowanie mleka w proszku (najlepsze łaciate)
1 kostka masła w temp. pokojowej
1,5 szkl. cukru
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
1 szkl. mleka
1 paczka krakersów słonych
1 puszka kajmaku @smgostyn
Kilka łyżek płatków migdałowych
Najsłodsze ciasto świata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sucharki zmielić i wymieszać z nutellą. Wylepić spód blaszki i schłodzić
2.Mleko i cukry zagotować, dodać mleko w proszku i całość dokładnie wymieszałac. Wystudzić do temp. Pokojowej
3.Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i dodawać masę mleczną łyżka po łyżce. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na czekoladowy spód. Schłodzić w lodówce.
4.Na masę mleczna wyłożyć krakersy, a na nie masę kajmakową. Posypać prażonymi migdałami lub kolorową posypka.
Komentarze