Najprostszy I Najlepszy Przepis Na Kruszonkę

4.48 (178 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ten przepis na kruszonkę uważam za najlepszy, pasuje do wszystkich typów ciast, a nawet można zapiec same owoce pod kruszonką i stworzyć pyszny, szybki deser :)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej tortowej
    100 g masła
    100 g cukru
    ewentualnie esencja waniliowa, skórka z cytryny lub pomarańczy.
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Najprostszy i najlepszy przepis na kruszonkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski wsypujemy mąkę z cukrem, następnie dodajemy masło, może być zimne i siekamy je nożem, a następnie rozcieramy w palcach na grudki. Można tworzyć większe grudki lub mniejsze.

    Gotową kruszonkę chowam do lodówki i kiedy ciasto jest gotowe obsypuje je kruszonką.



    Jeśli zostaje Wam kruszonka można śmiałą ja zamrozić i taką zamrożoną bezpośrednio na ciasto wysypać :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować