Ten przepis na kruszonkę uważam za najlepszy, pasuje do wszystkich typów ciast, a nawet można zapiec same owoce pod kruszonką i stworzyć pyszny, szybki deser :)
10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 szkl mąki pszennej tortowej
100 g masła
100 g cukru
ewentualnie esencja waniliowa, skórka z cytryny lub pomarańczy.
Najprostszy i najlepszy przepis na kruszonkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do miski wsypujemy mąkę z cukrem, następnie dodajemy masło, może być zimne i siekamy je nożem, a następnie rozcieramy w palcach na grudki. Można tworzyć większe grudki lub mniejsze.
Gotową kruszonkę chowam do lodówki i kiedy ciasto jest gotowe obsypuje je kruszonką.
Jeśli zostaje Wam kruszonka można śmiałą ja zamrozić i taką zamrożoną bezpośrednio na ciasto wysypać :)
Komentarze