Najprostsze babeczki z galaretki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób

Babeczki z galaretki naprawdę wyglądają uroczo, ale można też je wzbogacić o ulubione owoce, zrobić spód z biszkoptów lub udekorować kremem, bitą śmietaną...

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • (3 babeczki o dolnej średnicy 10-11 cm)
    2 galaretki o dowolnym smaku
    1 litr wody

Najprostsze babeczki z galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w gorącej wody i przelać do foremek.
    Tak przygotowane ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
    Wyjmowanie galaretkowych babeczek.
    Tym razem użyłam plastikowych pojemniczków, więc wystarczyło je delikatnie pościskać, aby galaretka ładnie wyszła.
    W przypadku metalowych foremek całość należy na sekundkę włożyć do garnka z wrzątkiem, ale tak, aby gorąca woda nie miała styczności z galaretką.

Komentarze

Podobne przepisy