Ciasto KRÓWKA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

ten placek jest banalny w wykonaniu

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
    2 opakowania budyniu czekoladowego
    1,5 l mleka
    6 paczek herbatników
    cukier ( wedle upodobań do budyniu )

    polewa :

    3/4 kostki tłuszczu ( margaryny )
    2 łyżki ciemnego kakao ( bez cukru )
    4 łyżki cukru
    1 łyżka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  przed wylaniem polewy 1. Na dnie blaszki układamy ciastka , tak , aby poryć nimi całą płaszczyznę . Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu z tym że w mniejszej ilości mleka ( dla każdej torebki zmniejszamy o 50 ml i dodajemy cukier wedle upodobań ) , każdy smak w osobnym garnku ( jak na zdjęciu ) . Gorący budyń wylewamy na ciasteczka plamami , najpierw śmietankowy , potem czekoladowy i tak na zmianę , aż do wyczerpania składników. Na wierzchu jeszcze gorącego budyniu układamy znowu ciasteczka i całość odstawiamy do wystygnięcia .
  •  z polewą i na przekroju 2. Wystudzone ciasto wkładamy do lodówki . Teraz czas na przygotowanie polewy . Do małego rondelka wkładamy tłuszcz , wodę, wsypujemy kakao , cukier i podgrzewając na małym ogniu , cały czas mieszamy , aż do całkowitego roztopienia i połączenia składników ( próbując , czy cukier jeszcze nie trzeszczy ) Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia , cały czas kontrolując , czy za bardzo się nie ścina , następnie wylewamy na ciasto i wkładamy z powrotem do lodówki , najlepiej na całą noc . Na drugi dzień ciacho jest gotowe , a po godzinie już go nie ma …
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować