Najlepszy, tradycyjny sernik

4.5 (179 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Więcej na www.ilovebake.pl

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser biały twarogowy z wiaderka: 1 kilogram
    - jajka: 8 sztuk
    - budyń śmietankowy z cukrem: 2 opakowania
    - cukier drobny do wypieków: 0.75 szklanki
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - herbatniki maślane: 250 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Herbaty

Najlepszy, tradycyjny sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy razem z cukrem, cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodajemy budyń i po łyżce ser. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie do powstałej masy z sera.
    Herbatniki wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wym.25 x 35 cm. Następnie zalewamy masą serową i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40-50 min. Po upieczeniu sernika nie wyciągamy od razu z piekarnika, przez 15 min trzymamy przy zamkniętych drzwiczkach, następnie lekko uchylamy i ponownie czekamy 15 min. Po ostudzeniu wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Herbatniki Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować