NAJLEPSZE NA ŚWIECIE PANCAKES Z MĄKI Z CIECIERZYCY

4.5 (183 ocen)

  • Dla 4 osób

Najlepsze puszyste bezglutenowe pancakes- amerykańskie naleśniki! Pokochacie tak jak ja pokochałam

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mąki z ciecierzycy
    1 szklanka mleka sojowego
    1 łyżka octu jabłkowego
    szczypta soli
    1/3 łyżeczki puszku do pieczenia
    1,5 łyżki oleju

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Najlepsze na świecie pancakes z mąki z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pancakes z mąki z ciecierzycy 1. Do mleka sojowego dodaj ocet jabłkowy i wymieszaj.
    Odmierz mąkę do miski.
    Dodaj mleko sojowe.
    Mieszaj trzepaczką lub mikserem.
    Dodaj szczyptę soli (i ewentualnie proszek do pieczenia) i olej.
    Wymieszaj ciasto dokładnie.
    Jeśli jest potrzeba dodaj 1-2 łyżki mleka.
    Rozgrzej patelnie z odrobiną oleju.
    Smaż małe placki na rumiano z obu stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować