Najlepsze ciasto na pierogi

  • wyświetlono: 1700 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Pyszne ciasto na pierogi - nadaje się do każdego typu farszu. Dzięki dodatkowi oleju jest bardzo elastyczne i nie trzeba już dodawać oleju do wody, w której będą się gotowały pierogi.

MonikaW
  • 30min

Składniki

Składniki na ok. 50 sztuk:
0,5 kg mąki,
ok 230 - 250 ml ciepłej wody,
szczypta soli,
1 - 2 jajka,
5 łyżek oleju rzepakowego.

Sposób przygotowania przepisu:

Najlepsze ciasto na pierogi

  • 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Trwa to ok 10 -15 minut. Ciasto można schować do lodówki i np. same pierogi robić dnia następnego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babciciasto pierogoweNajlepsze ciasto na pierogiproste ciasto pierogoweproste ciasto na pierogi

Komentarze

Podobne przepisy

kruche pierogi pieczone

Dodane przez: Magda_Z

Pieczone pierogi na kruchym cieście

Rozpływają się w ustach i stanowią...

Ciasto na pierogi

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ciasto na pierogi - przepis podstawowy

Bardzo dobre ciasto na pierogi,...

pierogi

Dodane przez: rena123

Ciasto na pierogi mojej Mamy

Moja Mama jest mistrzynią pierogów....

Aksamitne ciasto na pierogi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Aksamitne ciasto na pierogi

Bardzo plastyczne, smaczne ciasto...

Ciasto na pierogi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto na pierogi

Smaczne i miękkie ciasto na pierogi.

Dodane przez: karolinajedynak24

MIĘCIUTKIE CIASTO NA PIEROGI

Ciasto robiła moja babcia mama...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE