Najłatwiejsze ciasto świata - ucierane z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Już sama nie pamiętam ile razy wracałam do tego ciasta, zmieniam dodawane owoce, czasem robię z mąki pełnoziarnistej, a tym razem zamiast śmietany dodałam maślanki truskawkowej... i co? wyszło super!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - maślanka truskawkowa: 1 szklanka
    - cukier: 0.75 szklanki
    - olej: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - truskawki: 0.5 kilograma
    - cukier puder: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane

Najłatwiejsze ciasto świata - ucierane z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto na surowo 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy maślankę i olej i miksujemy ok 5 min., dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
    Tortownicę o średnicy 26-28 cm smarujemy masłem lub odrobiną oleju, posypujemy kaszą manną, wylewamy ciasto, układamy na nim owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 minut.
  • Ciasto po wyjęciu z pieca 2. Wyjmujemy, studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować