Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

  • wyświetlono: 28250 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Przy okazji gotowania nóżek na galaretę czasami ugotuję golonki, które potem delikatnie zapiekam w piekarniku. Tak przyrządzone są niezwykle smaczne i mięciutkie, że wprost rozpływają się w ustach.

IMG_20200520_121554b
  • 2 porcje
  • 200min

Składniki

2 golonki
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
3 ząbki czosnku
3-4 liście laurowe
4-5 ziaren ziela angielskiego
przyprawa uniwersalna

Sposób przygotowania przepisu:

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

  • 1. Golonki z warzywami (w całości) i dodatkiem przypraw należy ugotować do miękkości - na niewielkim ogniu.
    Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Podpiec kilka-kilkanaście minut w wysokiej temperaturze - do momentu aż skórka będzie lekko rumiana.
    (Golonki przed pieczeniem można delikatnie oprószyć ulubionymi przyprawami.)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

golonkagolonki

Komentarze

Podobne przepisy

pieczona golonka z idnyka z kapustą i boczkiem

Dodane przez: ashapoland

Pieczona golonka indycza z kapustą i boczkiem.

To swietne danie nie tylko dla...

golonka gotowana

Dodane przez: majka190382

GOTOWANA GOLONKA

Idealny obiad dla prawdziwego mężczyzny

Grillowana wieprzowina w marynacie

Dodane przez: Kloruś

Golonka pieczona w sosie sojowym i piwie

Miękkie i soczyste mięso z lekko...

gotowane golonka

Dodane przez: anka1988

Gotowane golonka

Propozycja na niedzielny obiad....

Golonka pieczona

Dodane przez: Ania79

Golonka pieczona

Golonkę zrobiłam dla Męża.Chciał...

Golonka pieczona na kapuście kiszonej

Dodane przez: Cafe Babilon_Laura

GOLONKA PIECZONA NA KAPUŚCIE KISZONEJ

Powiem jedno - uważam, że golonka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE