Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

4.45 (193 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Przy okazji gotowania nóżek na galaretę czasami ugotuję golonki, które potem delikatnie zapiekam w piekarniku. Tak przyrządzone są niezwykle smaczne i mięciutkie, że wprost rozpływają się w ustach.

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 golonki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    3 ząbki czosnku
    3-4 liście laurowe
    4-5 ziaren ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.45 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki z warzywami (w całości) i dodatkiem przypraw należy ugotować do miękkości - na niewielkim ogniu.
    Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Podpiec kilka-kilkanaście minut w wysokiej temperaturze - do momentu aż skórka będzie lekko rumiana.
    (Golonki przed pieczeniem można delikatnie oprószyć ulubionymi przyprawami.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować