Nafaszerowane mleczaki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smażone tosty mleczne z warzywnym nadzieniem. Szybko i tanio.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 kromek chleba
    1 jajko
    szklanka mleka
    sól, pieprz
    przyprawa chili,
    ostra mielona papryka
    oregano
    olej do smazenia

    pół pora
    pół pomidora
    5 plastrów szynki
    plaster cukini
    3 plasterki sera żółtego

Nafaszerowane mleczaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozkłócić widelcem, przyprawic. Kromki chleba przekroic na pół, wkłądac najpierw do mleka, nastepnie do jajka i smazyc na małym ogniu na rumiano.
  • 2. Pora pokroic w talarki, pomidora, cukinie i szynke w kostke, krótko podsmazyc.
  • 3. Na połowe tosta nakładac troche farszu, przykryc druga czescia i połowa plasterka sera. Zapiekac w piekarniku aż ser sie rozpłynie. Podawac z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy