Nadziewany ryż z patelni

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

syte kotlety ryżowe nadziane mięsem mielonym z ciągnącym się serem .

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ryż: 250 gramów
    - mięso mielone: 20 dekagramów
    - ser żółty tarty: 100 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - bułka tarta: 2 szklanki
    - bulion: 2 szklanki
    - masło: 1 łyżka

    - sałata: 0.5 sztuki
    - pomidory: 3 sztuki
    - śmietana: 200 gramów
    - przyprawy do sałatek, czosnek: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Nadziewany ryż z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko podsmażyć z czosnkiem i w przyprawach do mięsa mielonego. Jeszcze ciepłe wymieszać z serem, tak żeby się rozpuścił.
    Ryż gotować ok 15 min w bulionie z dodatkiem masła. Odstawić do wystygnięcia.
    Do ryżu dodać dwa jajka, dobrze wymieszać.
  • Kotlety ryzowe 2. Wziąć trochę ryżu rozłożyć na dłoni, położyć na tym trochę mięsa i przykryć drugą porcją ryżu. Posklejać, uformować i obtoczyć w bułce tartej(można do niej do smaku dodać bazylie , czosnek, sól, papryczkę). Z tych proporcji powinny wyjść 3 takie większe kotlety. Gotowe podsmażyć z każdej strony na oliwie, żeby bułka się zarumieniła, a ser wewnątrz rozpuścił.
  • 3. Dobrym dodatkiem jest sałatka z sałaty i pomidora w śmietanie z przyprawami i czosnkiem ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż Ser żółty Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować