Nadziewany ryż z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięsko podsmażyć z czosnkiem i w przyprawach do mięsa mielonego. Jeszcze ciepłe wymieszać z serem, tak żeby się rozpuścił.
Ryż gotować ok 15 min w bulionie z dodatkiem masła. Odstawić do wystygnięcia.
Do ryżu dodać dwa jajka, dobrze wymieszać.
2.Wziąć trochę ryżu rozłożyć na dłoni, położyć na tym trochę mięsa i przykryć drugą porcją ryżu. Posklejać, uformować i obtoczyć w bułce tartej(można do niej do smaku dodać bazylie , czosnek, sól, papryczkę). Z tych proporcji powinny wyjść 3 takie większe kotlety. Gotowe podsmażyć z każdej strony na oliwie, żeby bułka się zarumieniła, a ser wewnątrz rozpuścił.
3.Dobrym dodatkiem jest sałatka z sałaty i pomidora w śmietanie z przyprawami i czosnkiem ;)
Komentarze