Nadziewany schab gotowany na parze

4.49 (144 ocen)

Jestem na diecie, takie roladki nie tylko są zdrowe ale i smaczne.

Składniki:

  • 5-6 plastrów schabu
    1/2 marchewki
    2 plasterki sera żółtego
    1 kiełbasa śląska
    Musztarda sarepska do posmarowania
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Nadziewany schab gotowany na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso rozbite 1. Schab rozbić za pomocą tłuczka. Posmarować musztardą, posolić i posypać pieprzem.
  • ułożyć nadzienie 2. Po środku ułożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, plasterek sera żółtego i pokrojoną w słupki marchewkę.
  • zwinąć zakiewki 3. Zwinąć w sakiewki, osolić z wierzchu.
  • gotowanie na parze 4. Gotować na parze ok 1h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Schab Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować