Nadziewany chlebek

  • wyświetlono: 205 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny chlebek nadziewany pastą jajeczną. Polecam

IMG_20180925_060836
  • 6 porcje
  • 60min
  • Średni

Składniki

1 chleb (u mnie żytni)
3 duże jajka
Kawałek ogórka i papryki czerwonej(około po 2cm)
Szczypiorek według uznania
1 płaska łyżka majonezu
50ml wody
1 porządna łyżka żelatyny
1 duży plaster szynki

Sposób przygotowania przepisu:

Nadziewany chlebek

  • 1. Jajka gotujemy na twardo studzimy obieramy i wkładamy do blendera. Siekamy dosłownie chwilę( jajka mają mieć konsystencję pasty ale nie ciapy najlepiej jakby miały widoczne kawałki) można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodajemy majonez ogórek papryke szczypiorek doprawiamy do smaku. Do kubka wlać gorącą wodę i rozpuścić żelatynę( jest to dość trudne w tak małej ilości wody dlatego też kubek włożyłam do garnka i robiłam to w tak zwanej kąpieli wodnej). Wlewamy do pasty i mieszamy. Z chleba odcinamy górę około cm wycinamy na około i wyciągamy miąższ zostawiamy okolo cm od skórki. Następnie wkładamy pastę do połowy . Z szynki robimy rulon i wkładamy go do środka . Dodajemy resztę pasty smarujemy cienko całą górę pastą(aby chleb podczas krojenia nam sie nie rozpadł) i zamykamy. Zostawiłam na noc do zastygnięcia. Górę oraz boki do nacięcia smarujemy cienko majonez posypujemy papryką i szczypiorkiem. SMACZNEGO

    Mam nadzieję że pomysłu wam się podoba :-) bo nie dość że fajnie wygląda to jeszcze smaczne.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej

Dodane przez: Gregorhspeed

Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki...

Tak można zagospodarować nadmiar...

KANAPECZKI WIOSENNE

Dodane przez: Jaglankowelove

kanapeczki wiosenne

Wraz z nadejściem 1 kwietnia poczułam...

śniadanie ,kolacja

Dodane przez: Agnieszka 72

Chleb w jajku ze śmietaną

Na kolację zrobiłam chlebek w jajku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE