Nadziewany chlebek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszny chlebek nadziewany pastą jajeczną. Polecam

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 chleb (u mnie żytni)
    3 duże jajka
    Kawałek ogórka i papryki czerwonej(około po 2cm)
    Szczypiorek według uznania
    1 płaska łyżka majonezu
    50ml wody
    1 porządna łyżka żelatyny
    1 duży plaster szynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Nadziewany chlebek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo studzimy obieramy i wkładamy do blendera. Siekamy dosłownie chwilę( jajka mają mieć konsystencję pasty ale nie ciapy najlepiej jakby miały widoczne kawałki) można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodajemy majonez ogórek papryke szczypiorek doprawiamy do smaku. Do kubka wlać gorącą wodę i rozpuścić żelatynę( jest to dość trudne w tak małej ilości wody dlatego też kubek włożyłam do garnka i robiłam to w tak zwanej kąpieli wodnej). Wlewamy do pasty i mieszamy. Z chleba odcinamy górę około cm wycinamy na około i wyciągamy miąższ zostawiamy okolo cm od skórki. Następnie wkładamy pastę do połowy . Z szynki robimy rulon i wkładamy go do środka . Dodajemy resztę pasty smarujemy cienko całą górę pastą(aby chleb podczas krojenia nam sie nie rozpadł) i zamykamy. Zostawiłam na noc do zastygnięcia. Górę oraz boki do nacięcia smarujemy cienko majonez posypujemy papryką i szczypiorkiem. SMACZNEGO

    Mam nadzieję że pomysłu wam się podoba :-) bo nie dość że fajnie wygląda to jeszcze smaczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować