Nadziewany ananas

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kolorowy farsz podany w ananasie to efektowna propozycja na przyjęcia. Moim gościom zawsze smakuje.

Składniki:

  • ananas
    4 gniazda makaronu nitki
    duża czerwona papryka
    zielone jabłko
    3-4 udka z kurczaka
    olej
    pieprz
    sól
    kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Nadziewany ananas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Jabłko i paprykę
    myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ owoców i papryki kroimy w kostkę. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy.
  • 2. Mięso myjemy i osuszamy. Usuwamy skórę oraz kości i kroimy w małe kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumieni, dodajemy paprykę i wlewamy 100 ml ciepłej wody. Dusimy, aż skórka papryki zacznie odchodzić od miąższu (ok. 15 minut). Następnie dodajemy owoce i dusimy kolejne 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Makaron gotujemy 7 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i hartujemy. Dodajemy do mięsa z owocami i delikatnie mieszamy.
  • 4. Farsz wkładamy do obu połówek ananasa. Posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować