Nadziewane ślimaczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Efektowna przystawka :)

  • 60 min

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu:
    2 jajka
    100g makaronu do nadziewania
    5-10 dkg sera żółtego

    składnik podstawowy dodatkowy:
    2-3 ogórki konserwowe

    składniki robocze:
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    sól, pieprz

    do dekoracji:
    natka pietruszki
    liście kapusty pekińskiej / sałaty

Nadziewane ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Zetrzeć na tarce o grubym oczku. Ser zetrzeć na drobnym oczku. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Makaron ugotować al dente. Wystudzić. Łyżeczką nałożyć farsz. Ułożyć na talerzu i udekorować zieleniną. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy