Nadziewane sakiewki z łososia

5 (178 ocen)

  • 30 min

Małe i łatwe do przyrządzenia - doskonała przekąska nie tylko dla gości.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag tłustego twarogu
    150 g kwaśnej śmietany
    2 łyżki soku z cytryny
    Pieprz
    sól
    Pieprz cayenne
    1 szalotka
    1 ząbek czosnku
    1 pęczek mieszanych ziół
    12 plastrów wędzonego łososia ( ok. 20 dag )
    listki szczypiorku do przewiązania i rucola do przybrania
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane sakiewki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg utarłem ze śmietaną i przyprawiłem sokiem z cytryny , sola i pieprzem oraz pieprzem Cayenne. Dodałem obraną i drobno posiekaną szalotkę oraz wyciśnięty czosnek.

    Zioła opłukałem i osuszyłem . Listki drobno posiekałem i dodałem do twarożku.

    Plastry łososia płasko rozłożyłem . Na środku każdego z nich umieściłem porcje nadzienia , a następnie zawinąłem je do środka ze wszystkich stron i przewiązałem u góry szczypiorkiem.

    Rukolę opłukałem i otrząsnąłem z wody . Listki ułożyłem na talerzu i umieściłem na nich łososiowe sakiewki.

    Zamiast plastrów łososia można wziąć plasterki szynki albo małe , wydrążone pomidory.
    Podałem z pieczywem z masłem. Można z grzankami z bagietki.

    U mnie dzisiaj również sakiewki z szynki prosciutto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować