Nadziewane sakiewki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Fajnie się prezentują.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 sztuki piersi z kurczaka
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    olej
    sól i pieprz do smaku

Nadziewane sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i dusić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor.
    Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Przygotowanie do pieczenia. 2. Ciasto francuskie podzielić na 3 części, z każdej wyciąć pasek o szerokości 0,5 cm. Na każdą część nałożyć nadzienie.
    Złożyć w sakiewkę, związać paskiem ciasta
  • Do jedzenia. 3. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy