NADZIEWANE ROLADKI Z KRÓLIKA

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Inspiracja przepisem Bilci

  • 30 min

Składniki:

  • 2 schabiki z królika
    6 plastrów żółtego sera
    10 g fasolki - ugotowanej
    PANIERKA:
    jajko, bułka tarta
    PRZYPRAWY:
    sól, pieprz, papryka słodka, majeranek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane roladki z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schabiki kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawami. Na każdy kotlecik układamy plasterek sera i kawałek ugotowanej wcześniej fasolki. Zwijamy w roladkę.
    Kotlety są dosyć małe trzeba je spiąć wykałaczką.
    Jajko rozmącamy z odrobiną śmietany.
    Roladki obtaczamy w jajku a potem w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Porady

Można spróbować innego nadzienia zamiast fasolki, np.: ogórek konserwowy, papryka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować