Nadziewane roladki schabowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo pyszny i smaczny obiad. Mięso doskonale nadaje się na niedzielny obiad, na święta, a także na zwykły dzień.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 porcji schabu
    40 dag mięsa mielonego
    30 dag sera żółtego
    sól, pieprz

Nadziewane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0o39p7q 1. Schab rozbijamy na dość cienkie i duże kotlety, solimy i pieprzymy. Na każdym kotlecie kładziemy porcję mięsa mielonego przyprawionego jak na kotlety mielone. Na mięsie mielonym kładziemy słupek sera żółtego i zwijamy roladki.
  • image-06hdg7g 2. Do naczynia żaroodpornego dajemy na dno trochę oleju i na to układamy roladki . Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem w piekarniku.
  • image-0kbvemw 3. Kiedy nasze roladki będą już w miarę miękkie możemy zalać je dowolnym sosem. Ja użyłam Pomysł na... roladki schabowe w sosie serowym. Na 15 minut przed wyjęciem z piekarnika posypałam jeszcze na wierzchu serem żółtym. Gdy ser się rozpuści roladki są gotowe do podania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy