Nadziewane roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety pociąć na 6 plastrów. Każdy plaster mięsa lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Ogórka i paprykę pokroić w słupki.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Na każdym płacie mięsa rozłożyć plaster sera, szynki, pasek papryki, ogórka i kilka piórek cebulki.
Mięso zrolować na roladkę. Miejscem zawinięcia ułożyć na rozgrzanej patelni. Obsmażyć na rumiano z każdej strony.
Obsmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, oraz resztką tłuszczu ze smażenia, dusić pod przykryciem 20 minut w 180 stopniach.
Następnie podlać śmietanką i piec kolejne 10 minut bez przykrycia.
Komentarze