Nadziewane roladki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 6 osób

Ukryte w środku szynka, ser żółty, papryka i ogórki konserwowe oraz cebulka sprawiają, że roladki smakują wyśmienicie.

  • 55 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    6 plasterków szynki
    6 plastrów sera żółtego
    3 ogórki konserwowe
    1 papryka konserwowa
    1/2 cebuli
    sól
    pieprz
    olej
    100 ml śmietanki 30%

Nadziewane roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pociąć na 6 plastrów. Każdy plaster mięsa lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
    Ogórka i paprykę pokroić w słupki.
    Cebulę obrać, pokroić w piórka.
    Na każdym płacie mięsa rozłożyć plaster sera, szynki, pasek papryki, ogórka i kilka piórek cebulki.
    Mięso zrolować na roladkę. Miejscem zawinięcia ułożyć na rozgrzanej patelni. Obsmażyć na rumiano z każdej strony.
    Obsmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, oraz resztką tłuszczu ze smażenia, dusić pod przykryciem 20 minut w 180 stopniach.
    Następnie podlać śmietanką i piec kolejne 10 minut bez przykrycia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy