Nadziewane pomidorki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatne ,kolorowe i pyszne nadziewane pomidorki

  • 20 min

Składniki:

  • * 1 kg pomidory,
    * 20 dag ser zółty,
    * 3 szt jaja,
    * 3 łyżki majonez,
    * 1 łyżeczka chrzan,
    * por,
    * 7 szt Oliwki czarne,
    * koperek,
    * 3 kawałki papryka marynowana

Nadziewane pomidorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory wybieramy małe kształtne .Warzywa myjemy i odcinamy daszek . Ostrożnie wydrążamy pomidorka .
  • 2. Robimy nadzienie -pastę . Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Ser żółty także ścieramy na tarce warzywnej małe oczka .Dodajemy majonez i troszkę chrzanu dobrze mieszamy ,można dosolić do smaku . Pastę chłodzimy w lodówce .
  • 3. Zimną pasta napełniamy pomidory . Ozdabiamy porem ,papryka,koperkiem i oliwką czarną ,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy