nadziewane papryczki chili z boczkiem

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

bardzo dobra na przystawkę podawana z zimnym piwem.

  • 60 min

Składniki:

  • 15-18 szt papryczki chili,2 serki śmietankowe naturalne(0k.450g),2 srednie jabłka,2 łyżki pokrojonego szczypiorku,sól,15=18 plasterków boczku wędzonego.
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane papryczki chili z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    serki wymieszać z startym jabłkiem,szypiorkiem doprawic solą do smaku.Odstawić do lodówki.
    Paryczki umyć podciąc ogonki naciąć z boku i wydrązyć pestki.
    Nadziewać paryczki serem.Ja do nadziewania używam worka z tutką do kremów.Napełniać do momentu aż ukaże się w nacięciu.
    Następnie kazdą papryczkę okręcam wędzonym boczkiem.Układam w blaszcejeden przy drugim .Zapiekam 30 minut w temp.180*C.
    Podaję po lekkim ostygnięciu ciepłe(samkują także na zimno na drugi dzień).

Porady

Zamiast papryczek chili można dac papryki pomidorowe.Ważne żeby były małe. Są bardzo pikantne. Smakują najlepiej popijane zimnym piwem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować