Nadziewane papryczki chili z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
serki wymieszać z startym jabłkiem,szypiorkiem doprawic solą do smaku.Odstawić do lodówki.
Paryczki umyć podciąc ogonki naciąć z boku i wydrązyć pestki.
Nadziewać paryczki serem.Ja do nadziewania używam worka z tutką do kremów.Napełniać do momentu aż ukaże się w nacięciu.
Następnie kazdą papryczkę okręcam wędzonym boczkiem.Układam w blaszcejeden przy drugim .Zapiekam 30 minut w temp.180*C.
Podaję po lekkim ostygnięciu ciepłe(samkują także na zimno na drugi dzień).
Porady
Zamiast papryczek chili można dac papryki pomidorowe.Ważne żeby były małe.
Są bardzo pikantne.
Smakują najlepiej popijane zimnym piwem.
Komentarze