Nadziewane oliwki w boczku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

super smaczna przekąska, można ja podawać na ciepło oraz na zimno

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 20 dużych oliwek
    1/4 czerwonej papryki konserwowej
    10 dag żółtego sera
    10 cienkich plastrów boczku parzonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Nadziewane oliwki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki naciąć z jednej strony (nie przekrawać ich do końca). Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Plasterki boczku przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku. Każdą oliwkę nadziać papryką i żółtym serem. Złożyć razem, żeby farsz był w środku oliwki. Każdą owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką. Oliwki wysmażyć na suchej patelni z dwóch stron na rumiano. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować