Nadziewane ogórki kiszone

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Jest to smaczna odmiana dla tych, którym znudziły się klasyczne przekąski.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 6 średnich ogórków kiszonych
    ● 6 jajek
    ● 3 łyżki majonezu
    ● łyżka grubo pokrojonego koperku
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Przystawki

Nadziewane ogórki kiszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki przekrawamy
    wzdłuż na pół i delikatnie wydrążamy
    miąższ.
  • Nadziewane ogórki kiszone 2. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy. Obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Miąższ z ogórków
    również kroimy w kostkę
    i lekko odciskamy. Mieszamy
    z jajkami i majonezem. Ewentualnie
    doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem.
  • 3. Ogórki napełniamy farszem.
    Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy
    koperkiem.

Porady

Kiszone ogórki możemy również nafaszerować surówką z kiszonej kapusty i podać jako dodatek zarówno do dań rybnych, jak i mięsnych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować