Nadziewane muszle

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam potrawy włoskiej kuchni.

Składniki:

  • ● 40 dag mielonego mięsa
    ● jajko
    ● mała cebula
    ● czerstwa bułka
    ● przyprawa do mielonego mięsa
    ● makaron conchiglioni (ok. 15 sztuk)
    ● słoik sosu bolońskiego
    ● 15 dag żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Nadziewane muszle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle gotujemy al dente,
    odcedzamy. Mięso mieszamy
    z namoczoną w wodzie
    i odciśniętą bułką,
    jajkiem i drobno posiekaną
    cebulą. Doprawiamy.
  • 2. Muszle nadziewamy
    mięsem. Wkładamy do natłuszczonego
    naczynia żaroodpornego.
    Polewamy
    sosem. Pieczemy ok. 45
    minut w 180 °C. Posypujemy
    startym serem. Zapiekamy
    10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować