Nadziewane makaron szpinakiem i schabem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Danie jest przepyszne, przepis powstał błyskawicznie w piękny zimowy dzień

  • 50 min

Składniki:

  • 400 g szpinaku
    300 g schabu
    ser pleśniowy
    dwie łyżki śmietany
    makaron duże rurki
    sos beszamelowy
    6 plasterków żółtego sera
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz

Nadziewane makaron szpinakiem i schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak smażymy do momentu odparowania wody, dodajemy posiekany czosnek. Schab kroimy w bardzo małą kosteczkę i smażymy na patelni. Podsmażony schab oraz ser pleśniowy dodajemy do szpinaku i doprawiamy. Na koniec dodajemy śmietanę. Makaron nadziewamy szpinakiem i układamy na brytwance. Całość polewamy sosem beszamelowym. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut w temp. 200 C. Na koniec kładziemy ser i zapiekamy jeszcze 5 minut. Gotowe Smacznego

Porady

Ser może być również starty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy