Nadziewane kwiaty dyni na styl włoski

4.5 (154 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Danie do zrobienia niestety tylko latem. Polecam wszystkim, bo przeżycia smakowe niezapomniane.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kwiaty dyni: 10 sztuk
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - mozarella: 1 sztuka
    - bazylia listki: 5 sztuk

    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane kwiaty dyni na styl włoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kwiaty pozbawić słupka lub pręcika, delikatnie umyć i osuszyć. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę, pomidorki na cząstki, bazylię posiekać. Ser, pomidory i bazylię wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku. Kwiaty nadziewać serem, delikatnie aby się nie rozerwały.
  • 2. Kwiaty moczyć w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej, a następnie smażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować