Nadziewane kiełbaski

0 (0 ocen)

Szybki tani obiad

Składniki:

  • 4 spore kiełbasy najlepiej zwyczajna
    1 jajko
    1 cebula
    2 łyżki śmietany 36%
    1 łyżeczka curry
    1 pomidor
    Sól, pieprz
    Ser w dowolnej ilości

Nadziewane kiełbaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę szklimy na patelni, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Studzimy. W misce roztrzepujemy jajko ze śmietaną i łyżeczką curry, odrobinę dosalamy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy zimne pieczarki z cebulą i potarkowany ser
    Z kiełbas wycinamy małe paski mięsa, tworząc kieszonkę. Układamy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Następnie nadziewamy farszem. Jeśli zostaje nam farsz, można polać nim kiełbasy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po upływie tego czasu kładziemy na wierzch plastry pomidora a na nie plastry żółtego sera. Zapiekamy jeszcze 10 min

Porady

Nie nadają się tu kiełbasy które są mocno zbite i maja twardą skórę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy