Nadziewane jajka w skorupkach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 21 lat i bardzo lubię eksperymentować z nowymi smakami i przyprawami. Jajkapodaję jako przystawkę na przyjęcia.

Składniki:

  • ● 8 jajek
    ● pęczek szczypiorku
    ● koperek
    ● sól, pieprz
    ● majonez
    ● olej do smażenia

Nadziewane jajka w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo,
    a gdy ostygną, nieobrane przekrawamy
    wzdłuż. Łyżeczką wydrążamy
    białka z żółtkami
    i drobno kroimy. Szczypiorek
    i koperek siekamy.
  • 2. Jajka drobno kroimy, mieszamy
    z zieleniną i majonezem
    (majonezu dodajemy tyle, aby
    wszystkie składniki dobrze się połączyły). Przyprawiamy solą
    i pieprzem do smaku. Puste
    skorupki ostrożnie nadziewamy
    przygotowanym farszem.
  • 3. Nadziewane jajka układamy
    skorupkami do góry na rozgrzanym
    oleju. Zapiekamy około 2
    minut, aż się ładnie zrumienią.
    Układamy na liściach sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Komentarze

Podobne przepisy