Nadziewane jajeczka

  • wyświetlono: 117 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

idealne na imprezę a także na Wielkanoc

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki


- jajek kurzych: 6 sztuk
- posiekanego szczypiorku: 0.33 szklanki
- kiełków rzodkiewki: 0.5 szklanki
- majonezu: 2 łyżki
- sól morska do smaku: 0.5 łyżeczki
- pieprz kolorowy do smaku: 3 szczypty

Sposób przygotowania przepisu:

Nadziewane jajeczka

  • 1. Jajka ugotować, przestudzić i obrać z łupin. Za pomocą specjalnego nożyka w kształcie litery V przeciąć jajka na pół. Jeśli ktoś nie ma takiego nożyka może przeciąć je zwykłym nożem, wtedy nie będą rombkowane. Do miseczki wrzucić wszystkie żółtka, które należy wyjąć z jajek i rozgnieść je widelcem.
  • 2. . Do żółtek dodać posiekany szczypiorek i kiełki oraz majonez. Dodać sól i pieprz i wszystko wymieszać. Gotowym farszem napełniać wgłębienia jajek i układać na talerzu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wielkanoc

Komentarze

Podobne przepisy

faszerowane jajka

Dodane przez: luna19

Faszerowane jajeczka na zielonym purre

Pyszne faszerowane jajeczka na...

Faszerowane jajka

Dodane przez: PolskaGotuje

Faszerowane jajeczka z pomidorkiem

6 jajeczek i pomidorek - idealna...

Jajeczka z sałatka

Dodane przez: iziona

Jajeczka z sałatką

Takie jajeczka to fajna przystawka...

faszerowane jajeczka

Dodane przez: luna19

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym

Jajeczka z farszem serowo jogurtowym...

Jajeczka z zielonym farszem

Dodane przez: czarrna

Jajeczka z zielonym farszem

Pyszne na śniadanie i jako wielkanocna...

jajka z paprykowym farszem

Dodane przez: Henryka

Jajeczka dobrze paprykowe

Dobre nie tylko na Wielkanoc

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE