Nadziewane bułeczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie stało się dla mnie hobby, gdy poznałam mojego narzeczonego.

Składniki:

  • ● 4 kajzerki
    ● jajko
    ● cebula
    ● 30 dag pieczarek
    ● 20 dag startego żółtego sera
    ● 2 łyżki oleju
    ● keczup
    ● masło
    ● sól, pieprz
    ● 2-3 łyżki posiekanej
    natki pietruszki

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekrawamy, wydrążamy miękisz. Środki smarujemy masłem. Jajko gotujemy na twardo i siekamy.
  • 2. Cebulę siekamy, szklimy na oleju. Dodajemy pokrojone pieczarki i natkę, doprawiamy. Podsmażamy. Zdejmujemy z ognia, mieszamy z jajkiem i pokrojonym miękiszem.
  • 3. Bułki faszerujemy i posypujemy serem. Zapiekamy
    w 180 °C, aż ser się roztopi. Polewamy keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy