Nadziewane Bakłażany

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Danie bardzo dobre na ciepło jak i na zimno

  • Łatwy

Składniki:

  • - baranina lub wołowina mielona: 500 gramów
    - bakłażan średni: 2 sztuki
    - cebula: 3 sztuki
    - pomidor bez skóry duży: 2 sztuki

Nadziewane bakłażany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bakłażana odkrawamy końcówki i przekrawamy go na pół . Z każdej połówki wydrążamy środek.
  • 2. Wydrążony środek bakłażana podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką i pomidorami. Doprawiamy pieprzem i solą. Studzimy i mieszamy z mięsem
  • 3. Napełniamy bakłażany i pieczemy pod przykryciem tep 180 stopni 60 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy