Papryka nadziewana twarogiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo lubię przyrządzać zdrowe potrawy. W swoich przepisach na pierwszym miejscu stawiam na zdrowe i dobre jakościowo produkty. Nadziewane papryki to idealna propozycja na zdrową przekąskę lub lekką kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ:
    * 2 papryki (mogą różnić się kolorem/kształtem)
    * 100 g półtłustego twarogu
    * 100 g jogurtu naturalnego
    * 50 g kiełków lucerny
    * szczypta soli do smaku

Papryka nadziewana twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Papryki myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne.
  • 2. 2. Mieszamy twaróg z jogurtem, doprawiamy solą.
  • 3. 3. Papryki nadziewamy masą twarogową.
  • 4. 4. Dekorujemy kiełkami lucerny.

Porady

Do masy twarogowej, oprócz soli możemy dodać suszone zioła: bazylię, oregano, tymianek, lubczyk - wtedy przekąska będzie bardziej aromatyczna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy