Nadziewana cukinia z makaronem ryżowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Jest uniwersalna, w zależności od tego jakich doda się przypraw może być po włosku, chińsku, polsku!!

  • 50 min

Składniki:

  • CUKINIA:
    - jedna cukinia
    - 250 g mięsa mielonego
    - 1 cebula
    - czosnek
    - sól
    - pieprz
    - przyprawa do potraw chińskich

    MAKARON;
    - makaron ryżowy mała paczka
    - pomidory z puszki
    - czosnek
    - zielone pesto
    - oliwki
    - pomidory koktajlowe
    - bazylia
    - sól
    - pieprz

Nadziewana cukinia z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy mięso, cebulę, czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do potraw chińskich.
  • 2. Delikatnie wydrążamy środek cukini. Cukinię nadziewamy mięsem. Pieczemy w piekarniku ok. 20- 25 min, temp. ok. 200 st.C
  • sos 3. W międzyczasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu ( ok.3 min w ciepłej wodzie). Na patelni przesmażamy pomidory z puszki z czosnkiem i zeilonym pesto, doprawiamy do smaku soląi pieprzem. Do gorącego sosu dokładamy gotowy makaron, świeżą bazylię, oliwki i pomidorki koktailowe. Wszystko dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy