Nadziewana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udko odzielamy od kosci kroimy w kostke i posypujemy przyprawà do kurczaka,marchewkè scieramy na tartce, cukinie kroimy wzd£òz i wydràzamy srodek.
2.Do patelni wlewamy szklankè wody ,solimy do gotujàcej sie wody dodajemy cukiniè lekko odgotowujemy ,wyjmujemy delikatnie cukiniè,wodè wlewamy do filizanki
3.Na palelniè wlewamy £yzkè oleju dodajemy kurczaka i smazymy chwilè
4.Nastèpnie dodajemy marchewkè czosnek i miàzsz z cukini podlewamy wodà ktòrà wczesniej gotowalismy cukiniè doprawiamy do smaku ,smazymy o.k. 5 min az woda wyparuje.
5.Cukiniè smarujemy serem feta przykrywmy farszem z kurczaka i marchewki podlewamy wodà i £yzkà oleju,zapiekamy 10 min w rozgrzamym piekarniku,az siè zarumieni lekko.
Komentarze