Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dziś zapraszam na niezwykle prostą ale za to rewelacyjną w smaku przystawkę. Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej. Idealne połączenie smaków, które współgra ze sobą dając smak, o którym trudno zapomnieć!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦2 okrągłe sery camembert
    ◦1 szklanka jagód
    ◦2 łyżki miodu naturalnego
    ◦8-10 plasterków szynki parmeńskiej
    ◦1 łyżka masła

Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody delikatnie mieszamy z miodem. Camemberty nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Do środka każdej kieszeni wkładamy po 1 łyżce jagód wymieszanych z miodem. Każdy ser dokładnie owijamy w maszynkę parmeńską (po ok. 4-5 plasterków na jeden ser).

    Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy sery po ok. 5-7 minut z każdej strony, aż szynka się zarumieni, a ser w środku będzie miękki. Pod koniec smażenia dodajemy pozostałe jagody wymieszane z modem i jeszcze chwilę smażymy.

    Ser podajemy polany sosem jagodowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy