Dziś zapraszam na niezwykle prostą ale za to rewelacyjną w smaku przystawkę. Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej. Idealne połączenie smaków, które współgra ze sobą dając smak, o którym trudno zapomnieć!
Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jagody delikatnie mieszamy z miodem. Camemberty nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Do środka każdej kieszeni wkładamy po 1 łyżce jagód wymieszanych z miodem. Każdy ser dokładnie owijamy w maszynkę parmeńską (po ok. 4-5 plasterków na jeden ser).
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy sery po ok. 5-7 minut z każdej strony, aż szynka się zarumieni, a ser w środku będzie miękki. Pod koniec smażenia dodajemy pozostałe jagody wymieszane z modem i jeszcze chwilę smażymy.
Komentarze